Nyheter

Arkeologibutikens nyhetsblogg

Måndag den 8;e augusti 2022

I år har Arkeologibutiken funnits i 10 år! Grattis till oss och till er!

 

Lördag den 14:e oktober 2017

Arkeologibutiken fyller 5 år!

För 5 år sedan startade Arkeologibutiken. Det tycker vi som arbetar med Arkeologibutiken, dvs jag har varit en spännande resa och tiden har både gått fort och långsamt. Särskilt 2016 var ett tungt år då en familjemedlem gick bort och planer fanns på att lägga ner hela verksamheten. Men så fick den fortsätta i alla fall och nu har som sagt butiken funnits 5 år. Personalen, dvs jag har fått många intressanta kontakter med verksamma arkeologer och osteologer runt om i landet samt även utomlands. Vi hoppas, dvs jag hoppas att ni finner samt funnit butiken hjälpsam och att ni haft nytta av det mesta ni sökt inför era projekt hos oss.

Det var inte igår som det senast skrevs en rad i Arkeologibutikens blogg. Mycket har hänt och tiden som passerat sedan sist har innefattat en hel del spännande undersökningar runt om i vårt avlånga land. Inte minst mitt i vår huvudstad, i Slussen närmare bestämt där mycket nyheter framkommit, men också i Årsta strax utanför Stockholm. Täby samt Vallentuna har också varit "drabbade" av oss arkeologer samt osteologer. Ute i landet har också pågått samt pågår fortfarande stora och mindre undersökningar och jag kan tycka det vore spännande att besöka många av platserna. Göteborg, eller i staden Nya Lödöse som platsen en gång hette har genomgått en rejäl undersökning och där har många arkeologer samt även osteologer varit upptagna.

Nytt för Arkeologibutiken:

Egentligen har ingen nytt hänt i butiken i form av nya produktkategorier eller liknande. Vi fortsätter med vårt gedigna samt förtrogna sortiment, vilket är det som de flesta arkeologer efterfrågar samt uppskattar. Ibland händer att en produkt tillfälligt tar slut, vilket medför lite längre väntetid för kunden. Men vi gör allt vad vi kan för att väntetiden ska bli så kort som möjligt. De produkter som tillverkas utifrån efterfrågan, ex.rullsåll, ritram, handgjorda handsåll, fyndvagnar och fyndbackar mm.kan innebära viss leveranstid på flera veckor. Men även där försöker vi påverka i den mån vi kan så att väntetider inte ska bli längre än nödvändigt.

Vi ses!

Tisdag den 20:e januari 2016

Gott nytt år i efterhand. Det är visserligen halkig vinter fortfarande, men många förbereder sig sannolikt inför kommande säsong både vad gäller kommande anbud, personalstyrka och sist men inte minst... verktygen och dokumentationen!!! För jösse namn. Glöm inte verktygen och dokumentationsmateriellet!!! Hur ska ni annars skotta er ner i backen och dokumentera allt som hittas??? Va? Har ni inte verktyg och millimeterpapper kan ni plocka ihop på en gång och åka hem.

Nytt för Arkeologibutiken:

är att vi nu har lite engelska ord för de som önskar handla tools och documentation stuff av oss. För att göra detta bör man hålla sig inom EU. Under Om Arkeologibutiken finns några rader om oss att läsa på engelska. Väl mött i rusket!

Måndag den 23:e november 2015

Typ en månad kvar till jul. Tiden går förfärligt fort ibland. Det är kallt, men ingen snö- ännu! Så dra upp långkalsongerna och knyt fast mössan ordentligt för säsongen i fält är inte slut.

Nytt för Arkeologibutiken denna höst är att ett showroom har skapats för företag. Företag, grävande institutioner kan boka tid för visning och handla på stående fot. Kanske skönare att känna på den vassa eggen på morakniven eller WHS:n innan man bestämmer sig?! Det går även utmärkt att plocka ihop gräv alternativt osteologikit för fältpersonalen nästa säsong. Det man inte hittar genast i butiken, ex.beställningsvaror som fyndbackar etc.går naturligtvis bra att beställa.

Utöver det är butikens kalender 2016 på ingång. Många produkter återkommer varje år i kalendrarna, men med olika bakgrunder eller under en ny årstid. Meningen är att man ska få se redskapet i ett nytt ljus. Kanske blir man inspirerad av att se redskapen hänga upp och ner eller liggandes på en strand att man kan använda dem till andra ändamål än enbart på en utgrävning. Endast fantasin begränsar!

 

Måndagen den 29:e juni 2015

Snart är det redan juli - och vi befinner oss mitt i sommaren!

En gissar jag ganska så välkommen nyhet i butiken är att vi nu har stafflade priser på ritfilmen/millimeterpappret vilket många efterfrågat. Nu finns alltså möjlighet att beställa så många eller så få ark man vill av A3 eller A4 utifrån så många man kan tänkas behöva. Titta in i butiken och se efter att det nu faktiskt går att beställa väldigt få ark åt gången.

Vi har även rititfilmsstift till ritfilmen samt en behändig ritbräda för A3 ark vilken naturligtvis fungerar även för de mindre A4 arken!

 

Måndagen den 15:e juni 2015

Det är sommar! Ja vädret kanske bitvis säger annat, men enligt kalendern så är det faktiskt sommar. Hitintills har redan hänt flera spännande arkeologiska upptäckter denna säsong och den verkar gå i runornas tecken. På Birka har det te.x. hittats ett fragment av en runsten med runor på och i Sigtuna har man återigen funnit ett runben med så många som 31 runor inristade!!! Ja jag skriver återigen för det har hänt tidigare, men fyndet är ändå häftigt. Det är så spännande! Därutöver har gjorts flera andra spännande grävningar med oerhört intressanta resultat och detta innan undersökningar ens är klara. Ja det mer om årets spännande fynd och grävningar kommer som vanligt i butikens egna korta årskrönika i slutet på denna säsong.

Nytt i butiken:

Egentligen har inga NYA saker hänt i butiken sedan sist. Inga nya produktkategorier och inte heller några NYA produkter. Däremot arbetar vi (jag) med att starta upp en nyhet i butiken som kommer möjliggöra för i första hand företag att stilla sin nyfikenhet kring produkternas utformning och utseende. Mer om detta framöver.

Fortsatt trevlig sommar!

 

Lördagen den 10:e januari 2015

Gott nytt 2015 önskar Arkeologibutiken eder alla! Så här års har jag tidigare år skrivit en liten årskrönika från den arkeologiska fronten. 2014 förefaller ha varit ett på många sätt mycket bra och aktivt år för många arkeologer och grävande institutioner. I Västmanland, Enköping pågick tex.en större utgrävning nästan hela 2014 inne i staden som slukade många arkeologer vilket var bra. Även i Sigtuna och inne i Stockholm på Södermalm vid Slussen har stora arkeologiska aktiviteter pågått under stora delar av året. I Östergötland har också under flera år och på olika platser pågått undersökningar av olika slag vilket så varit fallet även under 2014. Bl.a fick Åby besök av en många stenålders arkeologer under hela sommaren. Ja det har minsann varit ett gott aktivt arkeolog år!

Nyheter i butiken:

En ny produktkategori har lagts in som heter Vägning och Mätning. Här kommer de flesta av Arkeologibutikens instrument, digitala och mindre digitala att  placeras vilket därmed skall underlätta sökandet för den som söker just sådana hjälpmedel...Bla kommer här precisionsvågar av olika slag att skrivas in här samt måttband mm. Även ett par nyheter kommer hamna under Vägning och Mätning. Håll ögon öppna! Tidigare har ju måttbanden funnits under kategorin dokumentationsmateriell, men nu kommer vi börja året med att städa upp i butiken och alltså placera vissa produkter på ställen där de hör bättre hemma. Så bli inte ledsen eller förvirrad om du inte finner det du söker direkt. Titta under en en annan produktkategori så ska du se att du finner den där.

Slutligen avslutas dagens inlägg med att välkomna det nya året med ett hurra!!!

 

Onsdagen den 18:e december 2014

Julklappstips...

Sju dagar före doppardagen! Så här i jultider brukar det osa till lite extra i butiken då många tänker att de ska införskaffa julklappar till nån arkeolog/osteolog de känner. Och vad kan väl vara bättre än ex.en alldeles ny blank WHS skärslev, vattentätt anteckningsblock, Gotlandshacka eller en utfällbar magnet i julklapp? Men är det istället en fotointresserad som kommer bänka sig vid julgröten och med kameran i högsta hugg fota släkten vid paketöppningen så kan det passa bättre med en portabel fotostudio eller varför inte en egen ABFO NO 2 eller ett fotoskalset för macro bilderna.

och nytt i butiken:

Arkeologibutiken har bytt ut sin tidigare superplatta våg mot precisionsvågar som det finns fler olika utav. Utöver det har butiken mätlådan för osteologen, digitala skjutmått och Calipers för mätningar in situ. Frågor eller funderingar- kring ex.precisionsvågen. Hör av dig med ett mejl!

Arkeologibutiken önskar eder alla en trevlig julhelg!

 

Torsdag den 21:a augusti 2014

Nya rön:

Hej igen, ja det lät inte vänta på sig, alltså responsen på nyheterna med den påstådda påträffade knarren i Missisippi floden. Enligt nedanstående länk kan man läsa att knarren i själva verket hittats tidigare i Danmark och svärdet man också påstod sig ha funnit i samband med knarren egentligen tidigare påträffats i England. Bilderna var med andra ord manipulerade i syfte att... ja vadå? skapa rubriker? Fast det hade varit trevligt medge detta.

ww.metro.se/nyheter/nej-inget-vikingaskepp-har-hittats-vid-missisippifloden/EVHnholuxy9gsKEPvq/

Söndagen den 17:e augusti 2014

Enligt den gregorianska kalendern och Per Gessle är det fortfarande sommar även om luft och badvatten blivit något svalare vilket känns mycket bra!

Nya rön:

En särdeles spännande nyhet som jag är helt övertygad om varit samtalsämne vid flera fikabord denna vecka (v.33) är det fynd av en dåligt bevarade knarr som påträffades i Missisippi river nära Tennesse inbäddad i lera och som skrivits om under den gångna veckan. Knarren hittades av volontärer som arbetade med att rensa upp kring flodstranden av Missisppi floden. Båten har C 14- daterats till 990-1050 AD, vilket stämmer med tiden för fynd tidigare gjorda i Vinland, L'anse aux Meadows. Mången lärda och olärda har i decennier diskuterat, argumenterat och skrivit att Vinland, kanske första gången omnämnd av Adam av Bremen inte skulle vara den plats i Canada där fynd faktiskt gjorts från denna tid och att Norsevikingen inte alls skulle varit de precolumbianska upptäckarna av just den aktuella platsen. Vinland kan vara så många andra platser menar de. De som emellertid anammat den forskning som finns att tillgå och engagerat sig lite mer kring Norses etablering vid L 'anse aux Meadows har dessutom spekulerat vidare kring om Norse kanske kom längre in i Amerika via floder än vad som kunnat beläggas tidigare. Och Nu har denna unika spekulation kunnat beläggas i form av en klinkerbyggd knarr och ett svärd som påträffades vid båten. Nu fortsätter forskningen av fynden och teorier om att det kanske finns platser i området att undersöka. Läs mer...

worldnewsdailyreport.com/usa-viking-ship-discovered-near-missisippi-river/

Torsdag den 1:a maj 2014

Nytt i butiken:

Jaa nu är säsongen kommen nu är säsongen här, liten mörk och kulen, men ändå så kär. Våren och Valborg är kommen! Och med det glada beskedet vill Arkeologibutiken informera om ett par av de nya produkter som vi tagit in och som ingen seriös arkeolog eller osteolog bör vara utan när han/hon utför sitt arbete i fält eller på labbet. Under kategorin Foto har vi alldeles nyligen tagit in lite hjälpmedel till våra vänner fotograferna, och då handlar det om 1 meter skalan, norrpilar och ett litet skalset om 5 delar som hjälper betraktaren att förstå och tolka bildernas korrekta måttuppgifter. Dessutom har vi under kategorin Osteologi tagit in en mätlåda för bl.a långa rörben som vi som osteologer inte kan vara utan i vårt arbete. Var god flukta mer under ovannämnda produkt kategorier.

 

Fredag den 10:e januari 2014

Gratulerar till det nya året!

Föregående år innebar till en början för flera arkeologiska institutioner och företag en något trög och sen start vad gäller igångsättandet av det arkeologiska fältarbetet. Det var många anbud som snurrade i luften och även landade, men så blev det av flera anledningar en del förseningar vilket innebar att många grävningar kom igång sent eller inte alls. Detta till trots visade sig 2013 bli ett mycket intressant och spännande år då det bl.a i Gamla Uppsala påträffades "Tidernas största forntida byggnadsverk" den s.k Pelarvägen som sannolikt alla hört talas om. Projektet har beskrivits som det största i Gamla Uppsala vilket också slukade många arkeologer.  Själva funktionen av pelarna är ännu okänd, men teorierna är många.

Utöver detta projekt har det också pågått arkeologiska aktiviteter i staden Enköping och Eskilstuna för att nämna ett par platser. Men Stockholmstrakterna då? Naturligtvis sker det spännande saker även här. I Slussen har det pågått en otroligt intressant och spännande grävning som många också följt, antingen via media eller genom att besöka platsen för själva utgrävningen. På Birka har det under sommaren också fortsatt marina undersökningar som jag faktiskt besökte tillsammans med några gäster från USA. Kan avslöja att besöket på Birka blev total lyckat och dagen var strålande vacker! Som sagt det händer saker i stort sett hela landet inom det arkeologiska och jag känner att så kommer det bli även detta år 2014.

Slutligen måste jag bubbla lite om butiken och vad som skett i den under året. Under hösten och vintern har två nya produkt kategorier startats. Nämligen Osteologi och Foto som jag skrev om den 2:a Oktober resp.den 2:a December. Då jag själv är osteolog föll sig detta naturligt att en osteologi kategori måste finnas i butiken. Foto är också en nödvändighet för oss arkeologer samt osteologer. Artefakter, anläggningar, ben med diverse avvikelser för att inte förglömma arbetsbilder är ett absolut MÅSTE då vi är som mest aktiva. Tanken med Foto kategorin är att produkterna ska underlätta detta moment och göra föremålen rättvisa på bild i rapporter och artiklar och detta redan i fält, medan artefakten fortfarande är in situ. Många gånger kan jag tycka att föremålen på bild blir intetsägande eller otydliga. Bilderna är jätteviktiga då de som läser rapporten/artikeln inte själva kan se föremålen live.

Härmed avslutar Arkeologibutiken årskrönikan för föregående år 2013 och välkomnar det nya året 2014 med ett hurra!

 

Söndag den 29:e december 2013

Dan före dan före nyårsafton. Snart träda vi in i det nya året 2014 och vad det betyder för oss arkeologer och osteologer veta bara de lärda.

Avslutningsvis för detta år var det sagt att Arkeologibutiken skulle avslöja vilken eller vilka produkter som varit årets mest populära och som det handlats mest utav. Arkeologibutiken kan härmed avslöja att den produkt som beställts flest utav så ligger Gotlandshackan främst tätt följt av alla de fyndkartonger som säljs många olika storlekar utav vilka också säljs flera stycken av per förpackning. Om man utöver detta också vill klämma in en tredje placerings produkt så kommer fyndbacken på denna brons placering. Ja där har ni de mest populära produkterna under det gångna året. Arkeologibutiken med personal, dvs jag har haft en mycket trevligt år när vi samlat samman det som beställts av er. Tack!

Slutligen vill Arkeologibutiken med personal, dvs jag beklaga den extra tid som emellanåt tagit för er att få era produkter. Ibland beror dessa längre leveranstider på den tid det tar att få produkten tillverkad eller förädlad vid ex.större beställningar. Vi har också haft oturen att få smaka på stormen Svens efterdyningar som också påverkade vissa leveranser samt strejker i samband med transporter. I övrigt tycker Arkeologibutiken med personal, dvs jag att det fungerat bra.

 

Måndag den 2:a december 2013

 

Nytt i butiken:

Sådärja, då var det December och vi har trätt in i årets sista månad-och vintern. Vid det här laget har nog samtliga undersökningar avslutats och arkeologerna har kört sina arbetskläder en sista gång för i år i tvättmaskin och fynden likaså, fastän förhoppningsvis med något mildare handlag.

Nytt för December månad är att ytterligare en ny produktkategori Foto introducerats i butiken. Under kategorin foto ska det bli möjligt att finna tillbehör och hjälpmedel specifikt avsedda för fotografering av artefakter som omhändertagits under utgrävningarna. Arkeologibutiken bistår förhoppningsvis med foto sortimentet så att artefakterna gör sig rättvisa på bild. En tydlig bild av ett föremål eller artefakt som också fotas på ett nytt sätt kan göra ett svårfotat eller intetsägande fynd mer intressant för artikeln/rapporten. Håll ögonen öppna- för snart fylls sortimentet på.

 

Onsdag den 2:a oktober 2013

 

Nytt i butiken:

Oktober, hösten är här! Fortfarande pågår en del utgrävningar i vårt avlånga land. Tappra arkeologer krälar runt i gyttja upp till halsen med skärsleven mellan tänderna, svampkniven instucken i håret och Gotlandshackan i näven, redo att ta sig an sin 44:e härd denna säsong. Det kallar jag tapperhet i fält!

Arkeologibutiken med personal har inte heller legat på latsidan. Med början 1:a oktober introducerades en ny produktkategori Osteologi i butiken. Här kommer verktyg och andra nödvändiga produkter som den händige osteologen behöver för att kunna utföra sitt arbete att kunna hittas. Med tiden fylls sortimentet på och senare i höst kommer ytterligare en produktkategori att presenteras. Stay alert folks!

Ytterligare en nyhet är att årets mest populära produkt kommer avslöjas här på Arkeologibutikens nyhetsblogg. Alltså den artikel som arkeologer och andra handlat mest utav under det gångna året. Produkten presenteras under December månad. Tills vidare...

 

Tisdag den 30:e juli 2013

Nytt i butiken:

Så var juli månad snart förbi för denna gång. Men det är fortfarande mycket kvar av sommaren att njuta av och mycket grävsäsong kvar med allt vad det innebär i form av fynd, nya anläggningar och fikaraster i trånga smutsiga men mysiga manskapsbodar. Arkeologibutiken har haft mycket att stå i under säsongen vilket inneburit att vi (jag) inte riktigt hunnit med att uppdatera butikens hyllor så mycket som jag hade velat. Emellertid kan butiken nu stoltsera med ett nytt handsåll som har 3 olika utbytbara maskstorlekar. 8 mm, 5 mm och 2,5 mm. Ritbräda i 5 mm tjock masonit som passar att hålla ett A3 ark ritfilm. En utfällbar magnet som fiffigt kan användas i samband med undersökning av ex.härdar där metallframställning skett. Magneten kan bli 64 cm lång som längst, men är i övrigt lika stor eller liten som en penna och passar perfekt i fickan. Till hösten kommer också två nya produktkategorier att starta upp i butiken som riktar sig till två specifika yrkesgrupper. Keep your eyes open...

 

Fredag den 17:e maj 2013

I vintras hade jag en period av riktig lästorka. Jag kunde inte hitta något bra att läsa som jag verkligen ville läsa ut. Men så hittade jag en gammal julklapp som jag fått av min bror en gång till jul. En bok från ett antikvariat om arkeologiska äventyr i Egypten. Jag började läsa boken och den var verkligen riktigt härlig! Jag kunde inte lägga den i från mig och sträckläste den från pärm till pärm. Boken heter Kambyses förlorade skatt och är skriven av Paul Sussman som själv är arkeolog. Boken handlar om en ung kvinna som söker sin pappa i Egypten där han jobbar som arkeolog. Kvinnan dras i en ett riktigt äventyr och jagas av kallblodiga mördare som är på jakt efter skatter och Kambyses förlorade armé.Till slut hittas armén av skurkarna och äventyret tar en ny vändning. Boken fick mig att tänka tillbaka på mina år i Egypten när jag arbetade där som osteolog. Allt i boken liksom stämde! Kan alltså rekommenderas.

Häromdagen när jag satt och surfade hittade jag denna filmsnutt:

http://news.discovery.com/history/videos/archaeology/-ancient-lost-army-found.htm

Ett avsnitt i boken blev till repris (fast i verklighet).

 

Måndag den 22:a april 2013

Nytt i Butiken:

Alla Artefakter vi gräver upp, metallföremål som mynt, nitar, verktyg och redskap, keramik, glas, stenredskap, textilier, trä, skall samtliga omhändertas, registreras, konserveras och slutligen magasineras. Fynden skall också kunna läggas någonstans. För detta ändamål har vi fyndställningar var i fyndbackar placeras. Nu finns i butiken att beskåda men också införskaffa dels den mindre fyndställningen med plats för 10 fyndbackar och låsbara hjul som kostar 4400 kr exkl.moms,samt också en större med plats för 18 fyndbackar som kostar 5800 kr exkl. moms Måtten för fyndbackarna är de traditionella 550x440x70 mm. Inom kort kommer även fyndbacken upp i butiken för beskådan. Håll ögonen öppna!

 

Tisdag den 22:a januari 2013

Nytt i Butiken:

Nu finns en ny produktkategori Skyddsutrustning inlagd i butiken. Under skyddsutrustning skall man kunna finna det för den aktiva arkeologen mest nödvändiga skyddsutrustningen att skydda våra mest utsatta kroppsdelar med. Nyinlagt är det ultimata Handledsskyddet som kan användas för både höger som vänster handled. Skyddet kan även justeras så det passar handleden där man behöver mest stöd. Skyddet kostar 140,00 kr exkl.moms. Fler produkter under skyddsutrustning kommer att läggas in snarast.

 

Söndag den 6.e januari 2013

Nu har vi ett nytt år och med det följer nya projekt och spännande rön från alla de utgrävningar som kommer att startas upp under året, stora som små. Arkeologibutiken vill passa på att tillönska alla ett nytt spännande år 2013.

Vad hände egentligen under förra året rent arkeologiskt sett? Jo en stor utgrävning startade och pågick under i stort sett hela året i Gamla Uppsala där många arkeologer från hela landet svingade fyllhammare och skärslevar så dammet yrde. En och annan benbit framkom har jag fått hört. Fler än vad som väntades, många fler. Även i Blekinge har ett stort projekt varit i gång i samband med nya dragningen av E22:an. Ett av de mer omfattande arkeologiska projekten som utförts i Blekinge. Även E22:an projektet slukade många arkeologer. Östergötland har också fortsatt vara inne i en fas av progress med flertalet utgrävningar som det ju varit under flera år. Vad har då skett i Mälardalen? Helt stilla har det naturligtvis inte varit. I Gamla stan har ett par mindre projekt varit i gång liksom det har i vattnet utanför Birka. I samband med denna årskrönika kommer jag inte redogöra för alla arkeologiska projekt som startats eller avslutats, men jag vet från kollegor och av egna erfarenheter att året varit spännande och givande både vad gäller nya kontakter som knutits liksom nya arkeologiska fynd som hittats.

Även i Arkeologibutiken händer det grejer. Förutom att butiken slog upp sina portar under 2012, kategoriserade olika varor och även fick några kunder har personalen (dvs jag) lärt sig massor inom förtagande och därmed fortsatt att expandera butiken, både sortimentsmässigt och geografiskt. I början gick det att beställa verktyg och dokumentationsmateriell bara inom Sverige. Nu går det att göra beställningar inom hela EU. Höga berg och djupa dalar göra sig icke besvär. Nya kategorier liksom verktyg kommer att skapas och läggas upp och när något nytt händer kommer jag att meddela alla som vill veta det.

Här avslutar jag Arkeologibutikens årskrönika för 2012 och välkomnar det nya året med ett hurra!

 


Lördag den 10:e november 2012

Nytt i butiken:

Nytt just nu är Gotlandshackan med handtag i ädelträ (ek). Läs mer under verktyg i butiken.

Tisdag den 16:e Oktober 2012

Nytt i butiken:

Nu finns i Arkeologibutiken också lite större produkter som ex. ritramar med ställbara ben och rullsåll. Även dubbelsåll där två arkeologer kan sålla samtidigt går att beställa. Gå in och flukta under verktyg och dokumentation.

 

Söndag den 9:e september 2012

Hmm borde vi osteologer se över våra referenssamlingar innan vi skjuter från fönstret ..?

http://www.dn.se/nyheter/sverige/haktningsforhandling-om-skelettfynd


Onsdag den 23:e augusti 2012

Läste i morse i DN om att ytterligare rester efter hamnstaden Birka påträffats under vatten 100 meter ut från land.  Långa pirer och bryggor har påträffats ute i vattnet och kan tror man ha bildat en större mötesplats för människorna- kanske haft funktionen av  stadens torg. Det är sannerligen revolutionerande. Man tror att kanske så mycket som  ytterligare 30% av staden Birka kan gömma sig i det blöta. Vi har nog inte sett allt än!

http://www.dn.se/kultur-noje/nya-fynd-revolutionerar-bilden-av-birka

 

Of the record undrar jag om journalistens kommentar om arkeologernas skedar möjligen kan vara whs...?

 

 

 

 

 

Tisdag den 31:a juli 2012

Hej alla arkeologer, osteologer och alla ni andra också. Inom kort kommer här en nyhetsblogg att

starta. Artiklar, vetenskapliga rapporter, råd och rön från hela den arkeologiska världen kommer

att länkas till, ibland kommenteras samt refereras. Den lässugne är varmt välkommen att förkovra sig.

Utöver det kommer även "nytt i butiken" att tas upp så att risken för att missa något minimeras.

WHS skärsleven -Snart i din hand!

 

 

 

 

 

Leverans:6583175,653112 SWEREF99 TM